Besöket av munkarna ifrån Longquan Templet i Kina

Fyra fantastiska dagar i maj!

_DSC5828

Besöket från munkarna ärevördiga Xianqing och ärevördiga Xianda från Longquan templet och de sex volontärerna har förgyllt många människors liv. Onsdag kvällens event började med att alla deltagarna fick en välsignad gåva.

Därefter mediterade vi tillsammans med fokus på andningen. Ärevördiga Xianqing poängterade hur viktigt det är att varje dag, åtminstone en liten stund, låta tankarna vila och gå in i stillheten.

Sedan var det dags för vandrande meditation, alla reste sig upp och tog på sig skor och jacka och följde, som ett lämmeltåg, munkarna som lugnt och stilla vandrade i naturen runt Biyunakademin, alla reciterande ett särskilt mantra.

DSC_9268DSC_9288DSC_9273DSC_9293DSC_9294DSC_9316DSC_9325_DSC5791

Väl tillbaks i rummet berättade ärevördiga Xianqing historien om den ärevördiga mästaren Xuecheng som är abbot och leder Longquan templet. Han kombinerar buddistisk visdom med moderna tekniska framsteg. Han är känd som den första bloggande buddistmunken i Kina. Det är också de som lanserat den söta lilla munkroboten Xian’er, vars syfte är att sprida buddistisk visdom till den digitaliserade generationen. Detta har väckt stor publicitet och artiklar har skrivits om munk roboten, New York Times skrev bl a ”A Robot Monk Captivates China, Mixing Spirituality With Artificial Intelligence”.

DSC_9252

Kvällen avslutades med frågestund, där ärevördiga Xianqing besvarade otroligt svåra frågor, som t ex; vad är meningen med livet, på ett enkelt sätt och samtidigt på djup nivå.

 

DSC_9242DSC_9251

Fan Xiulan tackade munkarna och deras medhjälpare för dessa intensiva, givande och vänskapsband knytande dagarna och ser fram emot fortsatt samarbete mellan Longquan templet och Biyunakademin.

DSC_9355

Västra skogen, den 6 maj 2016

Text: Maud Simmingskiöld
Foto: Karin Lindén, Lars Johansson

Posted in Blog.