Gojibär

Gojibär ifrån Ningxia-provinsen i kina!

goji001.jpgGojibär är en torkad frukt med söt karaktär som har goda hälsoeffekter på lever och njure. ‘Materia Medica’ säger att gojibär ger starkt skelett och skyddar mot kyla. Medicinskt används den för att behandla yin-brist i lever och njure, men även svaga knän, yrsel, glömska, diabetes och många andra häslobesvär. Moderna studier bekräftar att gojibär kan reglera immunförsvaret, kan effektivt hämma tumörtillväxt samt främja cellförnyelse. Gojibär kan också sänka kolesterolhalten i blodet, höga blodfetter och högt blodsocker samt motverka fettlever. Gojibär kan öka produktionen av vita blod-kroppar, hämmar fettlagring i leverns celler och främjar skapandet av nya leverceller. Gojibär hjälper mot kronisk hepatit, central retinit och förtvining av synnerven (optikusatrofi). Gojibär innehåller karoten, vitamin B1, vitamin B2, niacin, vitamin C, vitamin E, en mängd fria aminosyror, linolsyra, järn, kalium, zink, kalcium, fosfor och andra ingredienser.

goji003.jpgTraditionell kinesisk medicin säger att gojibär stärker levern och är därmed också väldigt bra för problem relaterade till ögonen. Gojibär är även stärkande för njurarna vilket stärker mannens sexuella funktioner samt behandlar diverse kvinnoproblem. Lungans funktioner förbättras också av gojibär som innebär att huden fuktas som den ska och får en naturligt vacker lyster. Gojibär används traditionellt för behandling av yrsel, dimsyn, impotens, nattlig sädestömning, grått skägg och hår samt åldersdiabetes.

Moderna medicinska studier bekräftar även gojibärs anti-aging effekt och att hudens elasticitet förbättras.

Posted in Blog.