Retreat – artikel av Maud Simmingskiöld

IMG_6777Hur ofta ger du dig själv möjlighet att dra dig undan yttervärldens larm?

I vissa länder finns en kultur där det är naturligt och självklart att människor för ett par veckor, månader och ibland år, uppsäker ett kloster för att i tystnad meditera.
Om du visste vad din själ gläder sig när du stänger av det ständigt brusande informationsflödet och istället går in i ditt inre rum av frid.
Dock behöver du ha tålamod, eftersom det tar ett par dagar för att uppnå ett medvetande tillstånd av lugn och ro där dina tankar stillat sig.

 


Jag deltog på Fan Xiulans retreat förra året och det var helt fantastiskt!
För det första, var det en gåva att bli initierad och ledd av en mästare som hon är.
IMG_3320För det andra, att få meditera i samma rum som Fan Xiulan, som har en mycket hög energinivå, gör att jag berörs och mitt eget energifält blir starkare och mer lysande.
För det tredje, kursgården Örbyhus är perfekt för retreat. Där är lugnt och stilla och den lummiga trädgården är en fröjd för ögat och min själ. Där har gruppen varje morgon möjlighet att träna rörelser tillsammans.

För det fjärde, när likasinnade människor mediterar tillsammans skapar vi ett enormt energifält, det är som om en stor ljuspelare strålar ut från kursgården upp i himmeln och ut i universum. Inser du vad det innebär för din själ att vara en del av detta vackra energifält?

Kära läsare, det är i denna underbara miljö som ens själ äntligen ges möjlighet att bege sig till stillhetens land och i detta rofyllda tillstånd färdas ut på själsresor du inte ens kunnat drömma om!
Så, gör som jag, boka in retreat på Örbyhus under ledning av Fan Xiulan den 7 – 11 augusti i din almanacka. Kom ihåg att anmäla dig snabbt, eftersom det är begränsat antal platser.
Ser fram emot att få meditera och reflektera tillsammans med dig några vackra dagar i augusti.

IMG_7091

Soliga hälsningar
Maud Simmingskiöld

Posted in Blog.