Vad har traditionell kinesisk medicin givit Maud Simmingskiöld?

Vad har traditionell kinesisk medicin givit mig?

Den har givit mig mycket! Men, låt mig ta det från början. Ända sedan jag var au-pair i Tyskland i början av 1980-talet och vår husläkare var homeopat, har jag intresserat mig för mediciner från växtriket. Jag tror att moder jords natur innehåller botemedel mot alla sjukdomar, det gäller bara att klura ut vilken växt är bra mot vad och att extrahera ut rätt beståndsdelar. Vilket årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin Tu Youyou lyckats göra.

Syntetiskt framställda läkemedel har ofta svåra eller ovälkomna biverkningar, medan naturläkemedel inte har det. Självklart skapar intag av örtmedicin en reaktion i kroppen och detta betraktar jag som en naturlig utrensning. Kroppen gör sig av med ämnen den inte vill ha, så ens inre läkare kan börja återuppbyggnad av kroppens celler så man åter kommer i balans.

En gång när jag haft hög feber i flera dagar fick jag ynnesten att Fan Xiulan kom hem till mig och gav mig dels naturmedicin, dels akupunktur. Gissa vad som hände? Några timmar senare hade temperaturen sjunkit ner till 37,5 grader Celcius. Vilken lycka, hon är helt fantastisk!

En del i den traditionella kinesiska medicinen är att utöva rörelseträning. Jag lärde mig Jichu Gong inom Biyunmetoden för mer än 20 år sedan. Anledningen var en ryggskada, som alltför ofta gjorde sig påmind och gav mig ryggskott. Jag började träna ihärdigt, ett år tränade jag varje dag under 360 dagar, missade bara 5 dagar och sedan dess har jag sluppit ryggskott.

Numera ägnar jag mest tid åt stilla metoder, eftersom jag önskar bli mer medveten och få kontakt med min egen inre visdom, kärlek, sanning och frid.

Avslutningsvis, traditionell kinesisk medicin utgör numera en viktig del av mitt liv, jag håller helt enkelt på och integrerar i mig själv den visdom Fan Xiulan förmedlar. De annorlunda och fascinerande upplevelser jag numera erhåller, kanske inte dagligen, men väldigt ofta, gör att jag vill hävda att livet är magiskt!

Maud Simmingskiöld
Instruktör i Stilla Metoder
IMG_0032.jpg

Posted in Blog.