Vad har kinesisk medicin givit Lars Johansson?

Vad har kinesisk medicin givit mig?

Efter några år av kontorsjobb fick jag stressrelaterade problem. Min mage gjorde ont efter jag ätit, jag trodde jag skulle kräkas efter varje måltid. Jag kunde bara lägga mig ner och vila efter maten och vänta på att det skulle gå över.

Jag var hos västerländsk läkare 2010 och gjorde undersökningar för att utreda vad som var fel. Men det gick inte att hitta något direkt fel på mig, jag fick samlingsdiagnosen IBS (Irritable Bowel Syndrome, eller känslig tarm).
Det fanns en medicin jag fick prova som egentligen är mot magsår som kan fungera i vissa fall. Men medicinen gav inte någon större förbättring.

Jag tänkte då att jag får prova andra vägar.

Ett par år innan jag lärde mig den första av Biyunmetoderna. Jag hade inte tränat något vidare tidigare, men kände att det var värt att börja träna regelbundet för att se om det kan hjälpa mot magbesvären.
Jag tog också hjälp av en kinesisk terapeut som jobbade hos Fan Xiulan. Hon gav mig fotzonsterapi enligt kinesisk medicin. Det gjorde väldigt ont när hon tryckte på punkterna under fötterna som korresponderar till mage och tarmar.
Men efter behandlingen kändes det fantastiskt i kroppen. Så mjuk, stark och vital i benen. Jag tog en sådan behandling en gång i veckan, tio veckor i rad.
Jag tog även akupunkturbehandlingar, cirka en gång i veckan. Jag kände hur energier strömmade runt i kroppen på mig, på ett liknande sätt som när jag tränade Biyunmetoderna. Mycket behagligt och välgörande.

Sakta med säkert blev jag bättre. Jag var väldigt tacksam för den hjälp jag fått.

Jag ville gå fler kurser efter detta för att fördjupa hälsoeffekterna. Så jag gick Dong Gong och Fem Elementen. Och kände mig nöjd där, jag hade inte några planer på att bli instruktör som kom på tal efter att man gått Fem Elementen.

2012 följde jag och min sambo med Fan Xiulan och Niko på resa till Peking och Hainan. Det var en resa som verkligen transformerade mig. Alla upplevelser och den koncentrerade tiden med Fan Xiulan som sällskap gjorde gott för både kropp och själ.

Efter den resan så gick jag på alla kurser som Fan Xiulan höll 2013, 2014, 2015. Jag var färdig instruktör sommaren 2013, och hade tillägnat mig instruktörsbehörighet i alla hennes metoder hösten 2014, samt hunnit repetera de flesta kurserna.
Jag följde även med till Kina igen 2013 och 2015. Som ni kan förstå är det en resa jag rekommenderar av hela mitt hjärta.

2013 gick jag ner på deltid på mitt kontorsjobb och började studera akupunktur. Jag blir färdig med utbildningen våren 2016.

Jag vill hjälpa andra med samma medicin som fungerade för mig. Så jag lär ut Biyunmetoderna, ger akupunktur och massage-behandlingar.

Traditionell Kinesisk Medicin och Fan Xiulan som min mästare har givit mig en helt annan inriktning i livet. Innan 2012 var jag en betydligt mer reserverad person och egoistisk. Fan Xiulan har bland annat lärt mig vikten av att ge.
Ge goda rörelsemetoder och behandlingar kan jag göra nu tack vare min utbildning.

Lars Johansson
Biyun-instruktör
DSCF1327

Posted in Blog.