Jujubär i butiken

Biyuns högkvalitativa jujube kommer från Xinjiang-provinsen fullpackade med naturliga vitaminer och mineraler.

Finns att köpa här!

Jujubefrukt, även känd som röd dadel eller kinesisk dadel, kommer från Kina. Jujubeträd har faktiskt odlats där i mer än 4 000 år. I forntiden klassificerades den som en av ”De fem frukterna” tillsammans med persika, plommon, ume (plommon-art) och aprikos. Tack vare jujubes rikedom av C-vitamin kallas den ofta ”kung av vitamin C”.

Jujube är även rika på protein, fett, kolhydrater, karoten, B-vitaminer, vitamin P, kalcium, fosfor, järn och andra näringsämnen. Och nu ska vi titta på vad är jujubefrukt bra för.

Jujube är en av de viktigaste terapeutiska örterna i TCM.

1. Det är rikt på cykliskt adenosinmonofosfat, en av viktiga ämnen i kroppens energimetabolism. Det förbättrar muskelstyrkan, eliminerar trötthet, utvidgar blodkärlen, ökar myokardiell kontraktion, förbättrar hjärtnäring och förebygger och behandlar hjärt-kärlsjukdomar.

2. Den stärker Qi, när blodet och lugnar nerverna och stärker mjälten och magen. Med andra ord är det ett utmärkt botemedel mot brist i mjälte och mage, brist på Qi och blod, svaghet eller tröghet, sömnlöshet med mera.

3. Det är bra på att behandla sjukdomar som akut och kronisk hepatit, skrumplever, anemi och allergisk purpura.

4. Det innehåller triterpenoider och cykliskt adenosinmonofosfat, vilket visar att det har tumörsuppressor och anti-allergiska effekter.

Traditionell kinesisk medicin (TCM) anser att jujube är söt och varm i egenskaper. Den täcker två meridianer, mjälte och mage. Dess grundläggande funktioner är att tonifiera mellan-värmaren och Qi och ge näring åt blod. Huvudanvändning och indikationer är diarré på grund av bristande mjälte, hjärtklappning, sömnlöshet, nattsvettningar, trombocytopenisk purpura och så vidare. 

Vanlig avkokningsdos är från 6 till 15 gram, eller 5 frukter.

Posted in Blog.