Öppet hus på Biyunakademin och Fan Xiulans höstföreläsning om hälsa

Lördagen den 26 september 2015 höll Biyunakademin öppet hus.IMG_0128

Det var många människor som kom för att teckna medlemskap i Biyunakademin för 2016 och prova på örtfotbad i lugna oasen, vila på kometstensbädden eller flotating i flyttanken. Dessutom fick deltagarna prova på rörelser ur föryngringsmetoder och delfinkraften.

I affären erbjöds hälsoprodukter av skilda slag som ekologiska théer, gojjibär, skogsöron mm. Många passade på att köpa armband eller halsband av halvädelstenar såsom ametist, akvamarin, rosenkvarts, turmalin, citrin mfl stenar. Dessa smycken är inte bara vackra att titta på, de har även hälsobringade effekter på personen som bär dem.

När det var dags för Grandmaster Fan Xiulans föreläsning om hälsa inför hösten bänkade sig alla och fick kunskap varför det är så viktigt att bygga upp sin yang energi och goda råd hur man går tillväga för att stärka yang energin i kroppen under hösten.

Fan Xiulan sade att en del människor oroar sig inför hösten. Det är årstiden då dagarna blir kortare, värmen försvinner, huden blir torrare, en del tappar hår och känner sig allmänt obekväma. I naturen är det yang som minskar medan yin ökar. Men hösten bringar många gåvor som fina äpplen i trädgården och svamp ute i skogarna likaså att barnen växer och blir större.

Hösten är en viktig tid för att förbereda oss, så vi har stark yang energi inför vintern. Man ska inte äta kallt, t ex glass och inte heller dricka kalla drycker som läsk och isvatten eftersom då förlorar kroppen yang energi. De som byggt upp stark yang energi blir mindre mottagliga för förkylningar på hösten eller andra obalanser på vintern.

Vad kan man då göra? Fan Xiulan råd var att hålla sig varm och om man fryser, se till att få upp värmen. Det kan du göra genom att ta varma fotbad, dagligen träna rörelseträning samt ta stärkande promenader ute i naturen.

Hon rekommenderade oss att äta sötpotatis och vanlig potatis, gojjibär, skogsöron, ingefära och vitlök vilka är födoämnen som ökar yang energin i kroppen.

IMG_1181

Men viktigaste av allt, enligt Fan Xiulan, är att styra sina tankar i positiva banor. Hon rekommenderade oss i våra hjärtan visualisera en stor, värmande sol vars strålar värmer upp varenda cell i kroppen. Att man verkligen känner och upplever värme inombords. Kroppens lycka beror ofta på vädret, men människan är en avancerad varelse, därför kan vi alltid styra våra tankar och se en sol i vårt hjärta och dantian och vara förvissade om att solen alltid finns där bakom molnen.

Var medveten om att dina tankar, antingen gör dig glad eller gör dig ledsen och nedstämd. Därför är det viktigt att du tänker i positiva tankar, talar i positiva ordalag, på så sätt sprider du glädje både till dig själv och dina nära och kära. Du skapar en positiv spiral eftersom du får energi från universum och när du sprider glädje erhåller du ännu mer energi från universum.

Sverige är ett land som ligger i norra Europa med kylig höst och våta, kalla vintrar. Då blir värme extra viktigt för dess invånare. Ni har idag provat på olika saker som ökat er värme. Viktigast av allt är dock att hysa glädje i sitt hjärta.

När du vaknar, börja dagen med att tänka; -åhh, en ny vacker dag, drick ett glas varmt vatten med några citronskivor i, var glad över att du har god stolgång för då gör kroppen sig av med slaggprodukter och gifter. När du står i badrummet och borstar tänderna, tittar i spegeln, tänk; -åhh, jag blir yngre dag för dag.

När du går ut, förvänta dig att möta trevliga människor. Var helt enkelt tacksam för allt. Även om du har svårigheter i ditt liv, berätta för dig själv att du älskar dig. När du hyser positiva tankar transformeras sådant som du idag upplever som negativt, så småningom till något positivt.

Undvik när du vaknar på morgonen att tänka; -Jaha, en ny dag, vad tråkigt. Dina tankar gör då att du har mindre yang energi i kroppen än nödvändigt.

Se till att allt ha en glad, strålande sol inombords. På vintern när solen går upp klockan tio på förmiddagen och ned redan klockan två på eftermiddagen, kan du välja att alltid ha din egen sol i dantian.

Avslutningsvis vill jag tacka Fan Xiulan för den kärlek och visdom du förmedlade och alla hjälpare som med sin entusiasm och goda arbetsinsats såg till allting flöt på bra under dagen till alla deltagares nytta och glädje!

IMG_2338

Maud Simmingskiöld

Posted in Blog.