Videor från Kina om TCM

Här följer några intressanta videos från Kina om hur man använder Traditionell Kinesisk Medicin på sjukhusen för att hjälpa folk som har covid-19. Bland annat har Moxa visat sig mycket effektivt för att hjälpa patienterna, inte bara fysiskt med andningen utan också känslomässigt. Patienterna upplever sig bättre till mods efter att ha fått Moxa och andningen går lättare.

Intressant video om Traditionell Kinesisk Medicin mot Covid-19. Videon bryter lite mitt i en mening, men jag tycker den är sevärd ändå.
Här berättar dom om att patienterna med Covid-19 får Moxa och även träna olika Qigong-metoder för att stärka sin hälsa.
Detta är röknings- och desinfektionsarbetet som ska göras varje dag i de sex avdelningarna vid Institutionen för infektionssjukdomar. Dom eldar alltså med Moxa i lokalerna för att hindra smittspridningen. Läkaren på avdelningen behandlar även patienterna med Heat Sensitive Moxa.
Den här läkaren berättar om att han använder Moxa på ”Zu San Li” (Akupunkturpunkt Mage-36) för att behandla patienterna med goda resultat.
Chefsläkaren vid Guanxi Medical Hospital berättar att Moxan kan stimulera luftvägarna att producera vissa antikroppar som kan vara effektiva mot detta virus.
Den rök och lukt som Moxan utvecklar har en terapeutisk effekt som fungerar mycket bra.

Nordic-Chinese Medicine Center,
Redaktör, Biyunakademin för Traditionell Kinesisk Medicin

Posted in Blog.