Reseprogram April 2019 The big Island of Hawaii

Dag 1: 
Avresa med flyg från Stockholm/Arlanda. Måltider och film ombord. Mellanlandning och ankomst till USA samma dag. (Obs! att vi reser mot klockan och kommer fram samma dag).

Dag 2: 
* Avresa från USA och ankomst till Kona på Hawaii.
*Ankomst och sedan installation på Kaula Farm.
Gemensam
måltid på centret.

Dag 3 – 13: 
Under våra dagar på Hawaii kommer vi att göra flera stora utflykter:
*Waipio valley – en av de vackraste dalgångarna med strålande utsikt, vattenfall o havet utanför – möjlighet att se valar är god här.
*Naturresevaten med sina vattenfall och regnskog, samt ett besök till öns vulkan.
*City of refugee – den heligaste platsen på the Big Island enligt ursprungsbefolkningen,
blir ett äventyr förstås.
Flera mindre utflykter ingår också: här handlar det om stränderna med sin helt fantastiska havsfauna, fiskar och havssköldpaddor, lokal shopping m.m.

Kurs med Grandmaster Fan Xiulan och Niko Nygren – vi får bland annat lära oss Fredskraftens qigong – en Biyunmetod samt utvalda föreläsningar för vår grupp och Hawaii.
Ett tillägg är också att Fan Xiulan kommer att ge initieringar och fördjupad förståelse för stilla qigong. Föreläsningar och praktiska övningar varvas.

En workshop av Ilona Honig planeras, hon är Kahuna = Hawaiiansk medicinkvinna, centrets nuvarande koordinator, en person med en förståelse utöver det vanliga av Hawaiis naturvisdom och filosofi, och Ilona kommer att våra vår guide vid våra stora utflykter.

Kostnader för alla måltider på Kaula Farm ingår, vi turas om att hjälpa Illona med måltiderna.

Bör vi lägga till att Kaula Farm har ett vackert läge uppe på berget med utsikt över havet ca 500 meter över havsytan. Egen swimmingpool, duktig personal som erbjuder kropps-terapier, hjälp med egna utflykter m.m. (Detta är på andra sidan ön många mil från vulkanen och inga problem vad gäller dess aktivitet)

Dag 13-15: 
Vi säger adjö till Hawaii för den här gången och bussen tar oss till flygplatsen och vårt flyg från Kona tillbaka hem till Sverige. Vi mellanlandar i USA och Europa på vägen hem. Ankomst till Arlanda. (Obs! att vi reser med klockan och kommer fram nästa dag).

Posted in Okategoriserade.