Biyunakademins 25-års jubileum blev en succé!

Drygt 60 förväntansfulla deltagare samlades på Tollares folkhögskola i Nacka den 22-23 juli 2017.

Vår läromästare Fan Xiulan hälsade alla hjärtligt välkomna och hon var glad att vi samlats på en sådan vacker plats för att fira 25-års jubileum tillsammans.
Hon berättade att sommaren är rätt tid att komma i kontakt med hjärtats kraft och glädje. Alla har inre visdom vilket betyder att vi har redskap och metoder inom oss. Var och en väljer vilket redskap som passar en. Marie Bergman till exempel använder rösten och toning för att sprida livskraft.

Syftet med förmiddagen var att få kontakt med sitt hjärtas ljus, själen. Eftersom när vi öppnar vårt hjärta kan vi hämta kraft från universum. Basen för Biyunmetoden är vår koncentration, genom att fokusera på hälsa, kärlek och omtänksamhet får vi stor kraft och vår energinivå höjs.

Kärleksfulla människor sätter sig i samklang med universum, de är tacksamma och arbetar osjälviskt och då händer något med deras livskraft. De höjs över det lilla jaget och blir kapabla till långt mer än de själva trott var möjligt. Så det gäller att vara medveten om det lilla jagets begränsningar och istället fokusera på det stora jaget. Att hjälpa andra innebär att hjälpa sig själv och då håller du ditt hjärta öppet. Fråga dig vad du vill vara för människa när du blir 75 år eller 90 år? Kommer du vara frisk? Kommer du vara nyfiken att ta in nya kunskaper?

Anna Bornstein med Fan Xiulan

Därefter var det dags för författare Anna Bornstein att tala på temat balans mellan himmel och jord.
När Anna talar blir jag alltid berörd på djupet. Hon berättade att när hon växte upp skilde man mellan himmel och jord, att det jordiska inte var värt mycket, men det himmelska var dit man strävade, men sådant synsätt skapar obalans. Det jordiska tränger sig på och vi har lätt att bli alltför materialistiska. Annas redskap var att skriva, då gick hon in i en annan värld. Hennes inre värld blev mycket stark medan hennes praktiska värld var dålig. Men tack vara Fan Xiulan och den syn hon förmedlade, att själen befruktar kroppen och att själen måste vara närvarande kunde Anna nå balans. Hon menar att det handlar om att skapa en mildhet, en miljö där själen vill stiga fram. När det är balans i själen mår vi bra och himmel och jord är i balans.
Anna tränar varje dag och sade blir man medveten, ja då tranformerar den insikten ens liv. De svåraste konflikterna sker i samspelet med de personer som står oss närmast. Varför är det så? Är det oss det är fel på? Är det himmeln det är fel på?
Anna menar att vår uppgift är att ha fötterna på jorden och huvudet i himmeln, att balansera konfliker i familjen eller svårigheter på arbetet. Därför tillåt dig att spana, lyssna och förstå vad den andra personen egentligen avser. Historien skapar nuet och nuet skapar framtiden.

Marie Bergman

Efter lunch blev vi vägledda av Marie Bergman in i toningens värld. Marie var i sitt esse när hon delade in deltagarna i tre grupper, där varje grupp fick sin toningsslinga och sedan satte hon ihop det hela. Det var helt otroligt vilken energi som fyllde rummet av allas toning, det skapades en stark känsla av samhörighet och glädje hos alla deltagare. Rösten är Maries redskap tillsammans med hennes underbara tibetanska skålar och gitarr fick hon oss att sväva till höjder man knappt visste om fanns inom en.

Därefter var det dags att prova på Biyunakademins olika behandlingsformer.
Göran Jacobson visade koppning, vilket innebär att man sätter speciella koppar längs meridianer på kroppen och på speciella punkter, sedan drar man ut luften ur kopparna så vaccum skapas. Koppning är en värmebehandling som kroppen tycker om. Den får blod och qi att cirkulera, hjälper till att öka flödet av vätskor i kroppen, avlägsnar gifter och slaggprodukter. Koppning är mjukgörande för blodkärlen som blir mer elastiska och minskar blodfetter, den skingrar kyla och tar bort hetta.
Niko Nygren visade ”värmebälte” som spänns fast runt midjan. Beroende på syfte, antingen stärka njurarna eller avlägsna gifter ur kroppen placeras en därför avsedd örtkudde inuti bältet och så upprepar man denna procedur två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. För de som önskar gå ned i vikt kombinerar men ”örtbältet” med att inta en särskild sorts fruktenszym som hjälper till att avlägsna slaggprodukter och minskar suget efter sötsaker och andra onyttiga matvaror.
Lars Johanson gav alla en skön stunds kometstensmassage. Kometstenen består till hälften av material från rymden och den andra hälften av jordens inre, magma. Denna unika kombination har givit kometstenen en speciell kraft och dess energivibration är otroligt hög. Massage med kometsten ökar blodcirkulationen, lindrar smärta och stärker immunförsvaret.

Under kvällens underbara supé hölls det många tal där olika människor berättade vad det inneburit för dem att komma i kontakt med Fan Xiulan, antingen i hennes roll som lärare, eller läkare. Hon har påverkat alla på olika sätt och förhoppningsvis kände hon den stora tacksamhet och kärlek som flödade till henne från alla närvarande. Sista talaren Marianne Oftedahl överraskade med en underbar vacker sång till Fan Xiulans.

Kvällen till ära bjöds vi på urpremiär av ”Soulvoices, en trio bestående av Lasse Englund, Lennart Simonsson och Marie Bergman. Lennarts fantastiska pianospel, Lasses otroliga gitarrspel tillsammans med Maries underbara röst, vi satt helt trollbundna. Jag säger bara woaw – det var helt en magisk konsert!

Kvällen avslutades nere vid vattnet där Gröna Draken placerat ut mängder av ljuslyktor och i skenet av det vackra ljuset, vågornas kluckande mediterade och sjöng vi tillsammans. Det var så mäktigt att jag blev sittande en lång stund efteråt för att kunna absorbera all underbar energi.

Annika Dopping

På söndagen fick vi lyssna på klokskap av Annika Dopping som även intervjuade Niko hur det kom sig att Fan Xiulan kom till Sverige 1992. Det visade sig att det både en och två gånger uppstått mycket intressant synkronicitet när Biyun utvecklades i Sverige under årens lopp. Jubileumet avslutades med att Fan Xiulan gav alla Wai Qi för att öppna våra hjärtan. Tusen tack alla strålande vänner för en fantastisk helg!

Maud Simmingskiöld
Instruktör i Stilla Metoder

Posted in Blog.