Maud berättar vad 22 års träning med Biyunmetoden givit henne.

Varför började jag träna?
Efter en ryggskada, när jag tävlade i judo i tonåren, fick jag med jämna mellanrum ryggskott. Behandling hos kotknackare hjälpte för stunden men inte långsiktigt. Då tipsade någon om Biyunmetoderna. Åhh, vilken lättnad! Sakta men säkert byggde jag upp muskler och klarade av att göra mängder av saker som tidigare varit otänkbara. Jag gick snabbt vidare och lärde mig Dong Gong. Ett år tränade jag så ihärdigt som 360 dagar och kände mig som en ny människa.

Fan Xiulan träffade jag för första gången när hon höll kurs i fem elementen ute hos Henry Soludde. Det var en fantastisk upplevelse att få undervisning av mästaren själv. Min mamma som såg hur frisk och glad jag blev, beslutade sig också för att gå Jichu Gong kursen och plötsligt var vi två i familjen som tränade. Vi åkte även ner till Skåne när Fan Xiulan höll träningsläger nere vid Dag Hammarskiölds gård.

Vilka obalanser har blivit harmoniserade
Först och främst har min rygg blivit nästan helt återställd. Jag har kunnat vandra Inka-leden utan problem. För några år sedan var jag med om en cykelolycka där jag flög över cykelstyret, tack vare judon landade jag på sidan men skadae ena foten. Det var så illa att jag hade svårt att gå längre sträckor. Fan Xiulan gav mig behandling, lagade till fotbad och gav mig olika hälsopreparat. Nu känns min fot frisk och stark och nästa år tänker jag bege mig ut på en  pilgrimsvandring till buddisternas heliga berg Kailash i Himalaya uppe på 5600 meters höjd.

Läkaren Fan Xiulan
Jag har alltid varit skeptisk mot sådant som gör ont och akupunktur har jag tvingat mig att utstå ibland men ve och fasa, vilken smärta. Men att få akupunkturbehandling av Fan Xiulan är något helt annat. Dels vet hon exakt vilka punkter hon ska behandla, dels känns det som om hon ”blåser” in nålarna, de känns nästan inte alls. Oavsett vilken krämpa jag haft, Fan Xiulan har alltid med sina nålar och sin wai qi kunna hjälpa och bota mig.
Mästarna inom traditionell kinesisk medicin förebygger obalanser, så även Fan Xiulan. Hon ger goda råd vad man bör äta och dricka samt vad man bör avstå ifrån i kostsammanhang. Innan jag lärde känna henne drack jag gärna iskall coca-cola och åt helt fel mat. Nu vet jag bättre och äter för det mesta väldigt sunt.

Vidareutbildning
Jag har haft många lärare i mitt liv, men först när jag träffade Fan Xiulan fann jag en lärare som lever som hon lär, på engelska ”walk your talk”. Det löper en röd tråd i allt hon gör. Hennes önskan är att så många människor som möjligt lär sig Biyuns metoder, så de har möjlighet att bygga upp ett starkt immunförsvar och slippa lidande i form av obalans och sjukdomar. Därför har hon under årens lopp utbildat mängder av instruktörer, så att de i sin tur håller kurser för sina elever. Fan Xiulans visdom sprids som ringar på vattnet till hennes stora glädje.
När Biyunakademin startade i Solna började jag utbilda mig till instruktör inom olika Biyunmetoder, alla har sin tjusning och för egen del är stilla metoder den som ligger mig varmast om hjärtat.

Fan Xiulan blickar alltid framåt
Att ha en lärare som själv ständigt utvecklas, blickar framåt och erbjuder sina elever nyheter och möjlighet till vidareutveckling är ytterst sällsynt och en gåva. Nytt för 2017 är bland annat utbildning till hälsorådgivare, ett samarbete mellan Fan Xiulan och det kinesiska hälsodepartementet för traditionell kinesisk medicin. Jag har gått det första steget i två mycket intressanta behandlingsmetoder, en som kallas koppning och en som heter moxa. Dessa metoder har jag behandlat släkt och vänner med och alla upplevde positiv effekt. Nu är jag bara en novis på området, men jag hoppas i framtiden med fördjupade kunskaper och praktisk erfarenhet kunna hjälpa många.

Fetma håller på att bli ett stort välfärdsproblem. Fan Xiulan har tagit fram ett program för harmoni och balans i mage- och tjocktarm med viktminskning som följd. Man använder bland annat ett fruktenzym som rensar kroppen från toxiner som samlats i kroppen. Det tänker jag pröva efter semestern.

Andlig utveckling
När ens kropp är i balans då finns också utrymme att ägna sig åt djupare reflektion. Jag älskar att lyssna på Fan Xiulans föreläsningar eller när hon håller kurs, alltid får jag till mig nya guldkorn på den andliga vägen.
Ibland önskar jag att jag kunnat kinesiska, för jag har förstått när hon förklarar djup visdom använder hon ett ”blomster-språk” kryddade med kloka citat. Alla som håller på med språk vet hur svårt det är att översätta citat och få till dem korrekt. Andemeningen i all Fan Xiulans undervisning är att vi är stjärnljus, all visdom, sanning och kärlek finns inom oss, det gäller bara att öppna upp sina inre dörrar och ta del av vår inneboende skatt, inte bara för vår egen skull utan för att hjälpa andra.
Jag har fått ynnesten att vara nära Fan Xiulan de senaste fem åren, rest till Brasilien och Kina tillsammans och nu senast till Glastonbury, England. Att få meditera tillsammans med en mästare hjälper ens egen andliga utveckling och när jag läser mina minnesanteckningar från hennes kurser, resor och retreats, förundras jag över vilka helt otroliga upplevelser jag fått erfara, vilka stärker mig i min vardag att göra ovanliga och ibland svåra vägval.

Vad har 22 års träning och undervisning av Fan Xiulan givit mig?
Förutom att min kropp numera är balanserad och frisk, så har jag vunnit djupare förståelse i vem jag är, var jag kommer ifrån och vart jag tar vägen sedan. Jag känner stor inre frid, så när yttre oroligheter inträffar bekommer det mig inte så värst mycket, då jag har en stabil inre grund att luta mig mot. Fan Xiulans visdom och bredvillighet att hjälpa alla som kommer i hennes väg, har lett till att jag också försöker följa denna väg. Numera är jag medveten om  tankens skapande kraft och väljer mina tankar med omsorg, för det blir som jag tänker. Allt jag önskat de senaste åren har gått i uppfyllelse. När livet presenterar hinder i min väg, stillar jag mig och blir visad i mitt inre hur jag ska agera för att passera hindret.

Sammanfattningsvis tack vare Fan Xiulans undervisning, behandlingar och vänskap betraktar jag livet som magiskt. Jag är oerhört lycklig över min goda hälsa, välutvecklad intuition och min förmåga att kunna hjälpa människor.

Maud Simmingskiöld
Solna den 20 juli 2017

Posted in Blog.