Course in Comet Stone Massage 24-25 October 2015

unnamedFan Xiulan har låtit oss få ta del av fantastiska hälsobringande massagemetoder. Kometstensmassagen har en gammal tradition i Kina, men den föll i glömska under många år. På senare tid så har den återupptäckts och blivit en uppskattad och populär behandlingsform i Kina.

The course begins with gentle methods for everyone to get in the mood. Det är viktigt att vara fokuserad när man jobbar som terapeut, därför är meditation ett utmärkt redskap för en massör.

Efter stillhetsträningen så går Fan Xiulan igenom kometstenens historia och dess speciella hälsoegenskaper. Alla får lov att låna en kometsten under kursen, för de som inte redan äger en eller köper på plats. Teori blandas sedan med några enkla praktiska övningar för att bekanta sig med hur det känns att få behandling. Först övar vi på oss själva, sedan går vi ihop i par och ger varandra skön och avslappnande behandling. Till en början lite trevande och med viss osäkerhet, men allt eftersom kursen går så blir man mer självsäker på hur rörelserna går till.

När man fått massage är det viktigt att rensa ut slaggprodukter som lossnat, det gör man bäst med ekologiskt grönt te, men det går även bra att dricka kroppstempererat vatten. På kursen släcker vi törsten med Biyunakademins fantastiska gröna te och krysanthemumte.

Varje nytt tillfälle för parbehandling byter vi partner för att kunna känna på olika kroppar och konstitution, det är viktigt för att förstå att alla människor inte kan behandlas på samma vis. Magrare personer får generellt en mildare behandling med stenen än någon som har stora muskler. Det ska alltid vara behagligt att få massage, ömma på vissa ställen, men det ska aldrig vara smärtsamt.

Kometstenen är ett verktyg som förstärker massörens behandling, samtidigt ger den god energi både till givare samt mottagare. För de massörer som använder sina fingrar och tummar mycket är det vilsamt att kunna arbeta med stenen istället, det sparar på lederna.

Andra dagen på kursen så får vi ett skönt program för att massera huvudet. Det är värdefullt att stimulera alla akupressurpunkter och meridianer som finns på huvudet. En kometstensbehandling på huvudet kan förebygga uppkomst av alla degenerativa hjärnsjukdomar och ha god effekt på redan uppkomna problem. Den yngsta deltagaren på kursen är 24 år och den äldsta 85 år, men alla uppskattar verkligen huvudmassagen.

Efter lunch så bjuds det på ett nytt välgörande program, denna gång för ryggen. Fan Xiulan visar hur man stimulerar hela ryggraden, från nacken och ner till svanskotan, sedan går hon med stenen systematiskt över urinblåsans meridian på ryggen. Det är ljuvligt att få denna kärleksfulla behandling. Fan Xiulan är noga med att påpeka att det är med kärlek man ska ge sina behandlingar, samt fokusera på det man gör. Det blir inte en säderles effektiv behandling om man tänker på något annat eller pratar om ditten eller datten. Det enda man som terapeut frågar patienten under behandling är “hur känns det?”.

På slutet av kursen så får alla säga några ord om hur de upplevde behandlingarna och kursen, återkopplingen är mycket positiv och här är några citat:

”Jätteskönt, avslappnande för hela kroppen” – Emma, Solna

”Jag har haft problem på ett par ställen i huvudet i 20 år, efter huvudmassagen så känns det otroligt skönt, och vid ryggmassagen så skrattade jag av lycka” Peter, Solna

”Jag ska börja jobba med detta, det känns otroligt skönt” Ashiko, Nybro

“Stenen känns mycket bra, den blir ett bra komplement till mina massagebehandlingar” Åke, Nora

”Det här var mycket bra, jag ska berätta om denna kurs för mina elever” Gertrud, Malmö

”Pigg och klarare i huvudet av massagen, den gav mig energi” Fredrik, Karlstad

”Stenen är fantastik, jag köpte två stycken, en är till min pappa” Sofia, Lidingö

”Stenen är len och behaglig, den släpper blockeringar och värmer och ger energi” Sinnika, Stockholm

”Blev lite yr av huvudmassagen, stark effekt, ryggmassagen var mycket skön” Yngve, Tyresö

”Stenen ska jag ta med mig hem och fortsätta med massage” Ursula, Sundsvall

”Varmt och skönt” Sanna, Stockholm

”Jätteskönt med huvudmassage, upppiggande, ryggmassagen var skönt avslappnande, hade kunnat sova efter den” Lotta, Uppsala

”Avslappnande” Rosa, Mjölby

”Behagligt, jag har köpt en sten till mig själv, spännande att kunna tillföra energi till mig själv” Caroline, Kungsholmen

”Jättefint, väldigt behagligt” Sven, Stockholm

”Stillar sinnet. Stenen ger en annan dimension, extra energi. Tillför något annat, ser fram emot att lära känna stenen” Marie, Sundbyberg

”Klarare i huvudet, piggare. Ryggmassage var jätteskönt, det strömmade i benen på mig” Jeanette, Ångermanland

”Värmande, blev snurrig först, men känns bra nu” Annika, Solna

”Mådde väldigt bra av huvudmassage, hade ett par ställen som gjorde väldigt ont först, men nu är det borta” Anna-Greta, Sundsvall

mmexport1445802022085

Posted in Blog.