Seminariet 29 augusti med delegationen från Jiangxi universitet för TKM

Tack till Reporter Chen Xueyu som skrivit denna artikel för greenpost.se (original på Kinesiska)

Seminariet med delegationen från Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine på Nordic Chinese Medicine Center, Biyunakademin, hölls framgångsrikt i Stockholm.

En delegation från Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine under ledning av vice president Jian Hui besökte Biyunakademin på Nordic Chinese Medicine Center på eftermiddagen den 29:e augusti. De höll en diskussion med läkarna och studenterna i centret och genomförde konsultationer på plats.

Biyunakademins rektor och grundare Fan Xiulan (även gästprofessor vid Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine), introducerade först arbetet för den svenska värmekänsliga moxa-filialen vid Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine under de senaste två åren. Hon sa att de senaste två åren har de gjorts tre stora populariseringar. Under processen har många människor blivit ambassadörer för moxan och fört ordet vidare. Det har anordnats en gruppresan till Hawaii i USA för att genomföra hälso- och sjukvårdsövningar och introducera den värmekänsliga moxan. Det var hundratals deltagare, och den värmekänsliga moxa-boomen startades också på Hawaii. Vid tidpunkten för föreläsningarna nämndes också den norska filialen där moxan spridits med cirka 50 deltagare. Genom kontinuerlig spridning förstår många människor nu att det bästa sättet för kinesiska läkare att hjälpa sig själva är att värmekänslig moxa. Om du hittar akupunkturpunkter öppna för moxa-behandling kommer det att förbättra din vitalitet. Men självklart är det viktigt att använda moxa av hög kvalitet för att uppnå goda resultat.

Vice president Jian Hui introducerade först platsen för Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine. Han sa att Jiangxi-provinsen är beläget i östra Kina och ligger i Jingdezhen, den mest berömda porslinshuvudstaden. Jiangxi är också den grönaste provinsen med grönområden på mer än 60% av ytan. Den rankas bland de bästa i landet. Jiangxi har också den största sötvattensjön i landet. Många flyttfåglar tillbringar vintern här. Jiangxis kinesiska växtbaserade läkemedel är mycket kända och erkänt som den främsta inom kinesisk medicin. Jiangxi är också taoismens födelseplats. TCM-hälsa härrör faktiskt från taoism. Här finns också det berömda Lushan-berget och Tengwang-paviljongen.

Vice president Jian Hui sa att Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine täcker ett område på 150 hektar och är ett omfattande universitet med kinesisk medicin som huvudtema. Campus är mycket vackert. Skolan har mer än 3 000 lärare och personal, mer än 20 000 elever och mer än 1 500 internationella studenter. Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine har ett mycket komplett sortiment av traditionella kinesiska medicinska behandlingsmetoder och utrustning, samt modern medicinsk testutrustning. Skolans vetenskapliga forskningsresultat är fruktbara och den värmekänsliga moxan uppfanns av experter vid skolan. Liu Yandong, vice premiärminister för statsrådet, besökte en gång Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine. Universitetsutbyten är mycket aktiva. Han välkomnade också svenska studenter för att studera vid Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine.

Senare introducerade professor Chi Zhenhai principen om värmekänslig moxan och metoden för att hitta akupunkturpunkter.
Chi Zhenhai demonstrerade behandlingen av värmekänslig moxa för studenterna.
Dean Ganzi och Dean Xue Hanrong genomförde också hälsokonsultation för studenterna.
Wang Jianrong, chef för Stockholm China Help Center, och Wang Yuli, ordförande för Svenska kinesiska industriförbundet, inbjöds också till forumet.
Under sitt besök i Sverige mottogs också delegationen från Jiangxi University of Traditional Chinese Medicine varmt av rådgivare Cao Difeng från utbildnings- och kulturavdelningen vid den kinesiska ambassaden i Sverige.
Posted in Blog.